La Salamandra, Revista Surrealista.

La Salamandra, Revista Surrealista, Varis autors.

La revista SALAMANDRA que du com a subtítols: Intervenció Surrealista, Imaginació intel·ligent i Crítica de la vida quotidiana, ens ofereix en el seu darrer número un veritable festival pirotècnic de la imaginació, unida al coneixement crític i al plaer dels nostres sentits corporals.

Un número que mostra dins el panorama europeu la maduresa d’una de les revistes més coherents amb la seva temàtica: el surrealisme com a forma d’acció i subversió poètica. S’acompanya dels tradicionals instruments de l’imaginari surrealista: jocs, derives, troballes, indicis anònims en nuclis urbans, exploració dels somnis, i l’atzar objectiu tan conreat pels membres dels diferents col·lectius d’arreu del món. Un número extens que utilitza la crítica social de caire radical com a mitjà per a mostrar i alhora qüestionar el sistema de dominació i de pensament únic en el que vivim actualment. Varies propostes arriben embolcallades de
belles i inquietants imatges trastocades fruit de la recerca dels seus autors que ens fan meditar sobre l’art i el mercantilisme capitalista que l’acompanya. Trobem interessants articles que van des de una actualització del pensament enunciat per Sarane Alexandrian del “materialisme poètic” per oposició al materialisme històric”, i varies propostes que ens fan adonar que el surrealisme no rau en els museus, sinó que es una eina important per a transformar el mon en el que vivim.